Sunday, July 8, 2018

Ιστορίες της περασμένης εβδομάδας

Και πέρασε και η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου...
Και η διάθεση κατρακυλούσε γιατί τα κιλάκια ανέβαιναν. Και δεν ξέρω τι να κάνω πλέον με το θέμα του βάρους μου. Στεναχωριέμαι που δεν χάνω, αλλά ψυχολογικά δεν είμαι έτοιμη να ξεκινήσω διατροφή... (για ξύλο είμαι το ξέρω...). Τεσπα... συνεχίζουμε....

Δε ξέρω για σας παιδιά, αλλά εγώ πολύ κουράστηκα...

Και είχε πολλή ζέστη. Πολλή ζέστη... Οκ εντάξει ίσως να μην ήταν τόσο πολύ η ζέστη, αλλά αν λαβουμε υπόψιν ότι πιο πριν είχαμε βροχές καιταιγίδες, ε, μου ήρθε λίγο απότομο. Και στον Πετρή. Νομίζω ότι ο Πετρής έχει γίνει μεγάλος fan του κλιματιστικού...

Τις τελευταίες μέρες κυριαρχούσε μεγαλύτερη ξεγνοιασιά, τελειώνουν και τα πολλά μαθήματα.

IELTS λέμε και κλαίμε...

Έδωσε και ο ενήλικος μαθητής μου εξετάσεις επιτέλους. Μερικές φορές πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έρχονται κάποιοι άνθρωποι για μάθημα. Όταν έχεις φιξαρισμένη άποψη, δεν δέχεσαι συμβουλές και αμφισβητείς τον τρόπο διδασκαλίας μου και ζητάς και το ακατόρθωτο, ε είναι φυσικό να μην είμαι και πολύ φιλική... Εγώ δεν αμφισβητώ τις γνώσεις κανενός, είμαι εδώ για να καθοδηγήσω και να δώσω συμβουλές. Από κει και πέρα τι να πω... καλή επιτυχία σε όλους....


Επίσης ξεκίνησα και το πρώτο μάθημα με τον καινούριο μου μαθητή. Έχω κάνει πολλά μαθήματα, σε σπίτι σε φροντιστήριο, στο πάρκο, σκαιπ, τηλέφωνο.... Σε καφέ με δυνατή μουσική πρώτη φορά κάνω μάθημα. Και όσο καλός και ευγενικός να είναι ο μαθητής μου, μετά από μιαμισυ ώρα εγώ είχα πονοκέφαλο.... Θα δείξει...

RE Take me there

Re Take me there

Και μια που έκανα το μάθημα στην καφετέρια και είδα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, πήρα τον Πετρή και πήγαμε για καφέ στην Ικτίνου... Στο παλιό στέκι. Μου θύμισε όταν έιχα τον Γιάννη μωρό και πηγαίναμε εκεί τις Κυριακές. Ε τώρα ξανά... με καινούριο μωρό!


Βέβαια του Πετρή του αρέσουν περισσότερο άλλα πράγματα...


Οι βόλτες στο πάρκο

Και η μπουγάτσα

Και λέω να τον εκπαιδεύσω για ντόπερμαν... 
Μιλώντας για βόλτες... αυτήν την εβδομάδα ήταν και η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας από τη STEREOSIS


Πλέον γίνεται στην παραλία, πολύ όμορφες και προτότυπες φωτογραφίες και μακάρι να μπορούσα να έχω κι εγώ μια δική μου κρεμασμένη κάποτε εκεί!

Παρασκευή και Σάββατο ήταν το 2ο Φεστιβαλ Μικροζυθοποιίας στο Cosmos. Με μπύρες από όλη την Ελλάδα. Πολύ όμορφη εκδήλωση και δωρεάν!

 Το όμορφο ήταν ότι έκανα κοριτσίστικα πράγματα... Πήγα στο εμπορικό, έκανα βόλτες στα μαγαζιά, δοκίμασα ρούχα. Αυτά μου λείπουν... Αλλά είμαι τυχερή που έχω αποκτήσει 6 καινούριες φίλες τόσο διαφορετικές από μένα αλλά και τόσο ίδιες με μένα. Τώρα λοιπόν σχεδόν πάντα έχω παρέα.

Με την Κατερίνα εδώ τα πίνουμε!!

Δοκιμάζοντας ρούχα και γυαλιά!
Σήμερα μάλλον θα βγει σεντόνι αυτή η ανάρτηση, μια κι έχω πολλά ακόμα να μοιραστώ...Κάθε φορά όταν αρχίζω να πηγαίνω πιο εντατικά στο γυμναστήριο, πάντα  είναι το τελευταίο μάθημα του Στέλιου. Δυστυχώς δεν προλαβαίνω όλο το χειμώνα να πάω. Όμως πραγματικά είναι ψυχοθεραπεία. Είναι απίστευτο το κέφι και η ενέργεια αυτού του ανθρώπου και ο ενθουσιασμός δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια!

Την Πέμπτη ήταν και το πάρτυ του γυμναστηρίου. Δεν πήγα. Δεν έχω αποφασίσει κιόλας αν ήθελα να πάω ή όχι. Απλά ένα να θυμάμαι ότι δεν πρέπει να στηρίζομαι πολύ σε άλλους. Γιατί απογοητεύομαι (σε λιγότερο βαθμό βέβαια αλλά και πάλι. Ο καθένας για την πάρτη του).

Αλλάζω θέμα...

  • Είχαμε ΚΑΙ επιμόρφωση αυτές τις μέρες. Καλά που έχουμε και τα webinars και δεν περιμένουμε απλά τα κανονικά σεμινάρια!
Αυτή τη φορά ήταν από το IATEFL σχετικά με την ψυχική υγεία των δασκάλων.
Το κακό με τα webinars του IATEFL είναι ότι ενώ είναι δωρεάν, αν το χάσεις ή αν θες να το ξαναδείς, το αρχείο με τα βίντεο είναι ορατό μόνο σε μέλη.

  • Πολύυυυυυ Netflix... Τελείωσα 4 seasons Grace and Frankie. Τελικά τις αγάπησα αυτές τις γιαγιάδες. Μακάρι να γίνω κι εγώ έτσι όταν έρθει ο καιρός... Ξεκίνησα το Stranger Things αλλά δεν ενθουσιάστηκα. Μου θύμισε πολύ το Dark. Δεν ξέρω ποιος αντέγραψε ποιόν, αλλά μεγάλη ομοιότητα... Κι επειδή δεν έβρισκα κάτι καινούριο ανάλαφρο, ξεκίνησα το Star Trek Voyager, το οποίο δεν είχα δει ποτέ κι έχω ενθουσιαστεί... Μιλάμε για πολλή τηλεόραση παιδιά... 
  • Και καινούρια ανάρτηση στο "καλό" blog: Summer experiences of students. Could they help your teaching?
  • Και καινούριο βιντεάκι με μικρές αλήθειες. Η ιδέα είναι να λέω μια μικρή αλήθεια (και την ιστοριούλα που πάει μ'αυτήν) κάθε φορά.
Αυτάαααααα.....

No comments:

Post a Comment